Nyhedsbrev januar 2019

Kære medlemmer.

Aller først Rigtigt Godt Nytår til jer alle og jeres familier.

En forrygende sommer og et skønt efterår ud over det sædvanlige er passé og vinteren har indfundet sig. Tversted var dækket af et tyndt lag julesne den 24., så der var ren juleidyl, for de der havde valgt at fejre julen i sommerhuset.

I har måske bemærket, at vores hjemmeside Vesterklit.dk har været nede de seneste par måneder. I første omgang troede vi, den var blevet hacket, men det er ikke tilfældet. Det har vist sig, at det firma – Joomla, der har stillet software til rådighed for opbygning af hjemmesiden og det firma – ONE.com, der håndterer mailkorrespondancen m.m., ikke længere arbejder sammen. Vi har nu fået kontakt til en Joomla ekspert, der kan løse problemet for os, så i starten af januar skulle siden igen værre oppe.

Hjørring kommune & Tversted Borger- og Turistforening har igangsat en proces, der via en række debatmøder i løbet af et til to år skal føre frem til en Visionsplan Tversted, en plan for hvor og hvordan Tversted skal udvikle sig i de kommende år. Det er en ambitiøs og rigtig spændende proces, der er igangsat. Der er allerede afviklet tre info- og debatmøder. Næste møde bliver 26. januar 2019 på Tversted skole. Seneste møde havde Vestkystturismen som tema. På det første møde ultimo oktober fik vi lejlighed til at gøre opmærksom på, at antallet af sommerhusejere i Tversted området er ganske stort i forhold til de fastboende, og at sommerhusejerne skal inddrages i processen, hvilket vi ikke fornemmede helt var tanken på det første møde.                    På næste møde er vi inviteret til at komme med et indlæg, for netop at gøre opmærksom på, at vi som ejere skal være en væsentlig spiller i visionsplanen. Jeg håber, alle der har lyst benytter sig af muligheden for at få indflydelse på den endelige fusionsplan. Hjørring kommune & Tversted Borger- og Turistforening lægger alt materialet, der anvendes og det der kommer ud af debatmøderne på hjemmesiden Tversted.dk Har I ikke mulighed for at komme til møderne, så klik ind og se, hvad der foregår og kontakt evt. undertegnede med ideer og input, jeg så kan medtage til møderne, som jeg så vidt mulig vil deltage i.

Stigruppen har været i dialog med Hjørring kommune og aftalt, at en række af de stier, vi anvender på vore vandringer i terrænet, men som ikke var indtegnede på det officielle sti kort, nu bliver det. Dette kan allerede nu ses ved at Google Friluftskort Hjørring. Klik på stier og zoom ind på sommerhusområdet. De tilføjede stier, er indtil videre, indtegnet med grå farve.

I øvrigt har kommunen i år været flinke til at vedligeholde stiområderne bedre end tidligere år. Eksisterende stier er blevet trimmede og der er ryddet en ”ny” sti lige øst for Flodbækken, så det nu er muligt at gå ned langs Flodbækken og lave en tur ud mod Tverstedsøerne, uden at skulle forcere Flodbækkens udløb.

Huset ved tankstationen ved rundkørslen, som har længe trængt til vedligeholdelse – det er jo det første syn vi møder, når vi kommer til Tversted – er nu endelig blevet renoveret og fremtræder ganske nydeligt og der er kommet ny asfalt på Tannisbugt vej, måske affødt af, at vi grundejerfor-eninger og vejlaug men også mange andre har påpeget behovet derfor i længere tid.

Købmand John har købt bygningerne, hvor brugsen havde til huse og har planer om at etablere ”små butikker” i dem, fortalte han om på det første visionsmøde, så det lyder spændende og godt, der kommer liv i bygningerne igen.

Det var lidt om, hvad der rør sig i Tversted.

Glæder os til at se jer til generalforsamling påskelørdag.

På vegne af bestyrelsen

Gert Nielsen